lunes, 19 de marzo de 2012

L'anàlisi mèdic més ambiciós de la història


Michael Synder és el director del Centre de Genòmica i Medicina Personalitzada de la Universitat d'Stanford (EE UU) i ha coordinat un treball molt interessant sobre com obtenir el major coneixement científíc de l'estat de salut d'una persona i el risc de desenvolupar malaties. Per a la realització d'aquest estudi, el propi Michael Synder s'ha sotmés a la bateria de proves més completes que ofereix la genètica i la biologia molecular a hores d'ara, en total 3.000 milions de mesuraments, l'estudi de medicina personalitzat més complet que s'ha realitzat mai.
Alguns dels principals estudis que li han realitzat són la seqüenciació del genoma, un anàlisi complet del seu transcriptoma, del proteoma, de diversos compostos derivats del metabolisme i dels anticossos circulants en el torrent sanguini. Els resultats han estat sorprenents ja que han eixit a la llum determinats riscos significatius que patia aquest científic i que desconeixia totalment com per exemple, malalties coronàries, hipertrigliceridèmia, diabetis i un tipus de càncer de pell. De fet la diabetis ja li s'ha desenvolupat i la pateix actualment.
La finalitat d'aquesta investigació és poder aplicar en un futur el que s'anomena medicina personalitzada que consisteix en tractar a un pacient amb el fàrmac que necessita en funció de les seues característiques individuals i de la particularitat de la malatia que presenta. Per a aconseguir-ho cal obtindre la màxima informació del major número de paràmetres analítics de l'organisme del pacient.
Podeu imaginar com ens canviaria la vida si puguérem saber quines malalties tenim més risc de patir i com podem canviar els nostres hàbits de vida per a evitar-ho? Benvinguts al segle XXI.

Notícies relacionades:
-Bellvitge busca pistes sobre malaltiesneurodegeneratives

-Vídeo:


Un análisis de sangre para detectar el cáncer por euronews-es

No hay comentarios:

Publicar un comentario